Breaking News

keto dieet

Carb Cycling en het Keto-dieet

Dus nu je dit artikel leest, vraag je je waarschijnlijk af wat een keto-dieet precies is, en waarom zoveel mensen het er tegenwoordig over hebben! Het is in feite een zeer koolhydraatarm en vetrijk dieet, dat snel gewichtsverlies zal veroorzaken (gewoonlijk ongeveer 50% waterverlies in de eerste paar maanden) door uw calorie-inname drastisch te verminderen.

Het grote voordeel van het ketogeen dieet is dat u vet verliest terwijl u uw koolhydraatinname op peil houdt en tegelijkertijd een normaal dieet kunt blijven volgen. Dit is ook een extreem populair type dieet onder zowel atleten als bodybuilders omdat het hen in staat stelt te eten zoals ze willen, maar toch in staat zijn om hun doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.

Het probleem met een ketogeen dieet is dat het ongelooflijk moeilijk te volgen is, en daarom behalen veel mensen uiteindelijk niet de gewenste resultaten vanaf het begin. Het is niet dat je niet genoeg koolhydraten eet, maar dat je ook veel te veel eet! Om dit op te splitsen in een eenvoudige vergelijking: hoe meer je koolhydraten consumeert, hoe minder calorieën je verbrandt, en wanneer je lichaam de koolhydraten nodig heeft voor energie, haalt het ze uit elke bron die je hebt.

De gemakkelijkste manier om dit te doen met het keto-dieet is om zogezegd “off-plan” te eten, omdat je maar een paar keer per week koolhydraten en eiwitten eet, in plaats van drie of vier keer per dag bij een normaal dieet. Je moet ook verschillende soorten voedsel eten, zoals mager vlees, eieren, groenten en fruit.

Om ervoor te zorgen dat u uw doelen bereikt, moet u zich ook houden aan het ketogene dieet zoals voorgeschreven. Eet niet gedurende een lange tijd en zorg ervoor dat u veel water drinkt.

Koolhydraten fietsen is een geweldige manier om dit soort gewichtsverlies te bereiken, omdat je kunt wisselen tussen een dieet op een normaal, koolhydraatrijk dieet en vervolgens overschakelen op een koolhydraatarm dieet dat slechts een kleine hoeveelheid koolhydraten nodig heeft om de energie van je lichaam op peil te houden. Het kan slechts een week duren voordat je je hele koolhydraatarme dagen hebt verbrand met het koolhydraat-fietsdieet!

Met carb cycling heb je een breed scala aan voedingsmiddelen die je eet op dagen dat je op dieet bent en geen koolhydraat-fietsschema volgt. In week één volg je bijvoorbeeld een koolhydraatrijk dieet en eet je veel aardappelen, brood, kaas en pasta, en in week twee schakel je over op een koolhydraatarm dieet en eet je salades en kipfilet. Dan schakel je in week drie terug naar het koolhydraatrijke dieet en eet je weer veel pasta, kaas en brood.

Zoals je kunt zien, is het mogelijk om een ​​koolhydraatarm dieet te volgen zonder jezelf uit te hongeren. Indien correct gevolgd, is het ook mogelijk om in relatief korte tijd uw gewicht te verminderen en af ​​te houden. meer informatie keto dieet ervaringen