Breaking News

Tuinman is bereid om tuintechnieken te gebruiken om prachtige tuinen te creëren

Een hovenier is iemand die landschapsarchitectuur beoefent, hetzij als hobby, hetzij als beroep. Tuinieren is een oude kunst die teruggaat tot Rome en Egypte. Tuinen zijn belangrijk omdat ze mensen helpen hun omgeving mooier te maken. Tuinieren kan ook een aanzienlijke impact hebben op het behoud van het milieu, aangezien planten helpen bij de opname van CO2. Planten zijn zelfs zo cruciaal dat er zonder hen geen aarde zou zijn om in te leven!

Er zijn twee soorten hovenier: het stedelijke of het landelijke type. Stadsbewoners planten graag bomen en bloemen om hun plek mooier te maken. De meest voorkomende planten die in stadstuinen worden gebruikt, zijn gras, groenten en struiken. Aan de andere kant gebruiken plattelandsbewoners graag planten die hen helpen te overleven en voor voedsel te zorgen.

Het belangrijkste onderdeel van een tuin is wat de ruimte tussen de planten wordt genoemd. Een goede tuinman weet hoe hij de ruimte op de juiste manier moet gebruiken. Hovenier kunnen planten kiezen afhankelijk van de beschikbare ruimte of zelfs het klimaat waar ze wonen. In feite zijn er veel verschillende soorten planten, zowel eenjarige als vaste planten, voor tuinen, zolang het klimaat niet extreem is.

Er zijn twee hoofdsoorten planten die door tuinders worden gebruikt: struiken en eenjarige planten. Het verschil tussen de twee is dat struiken niet veel onderhoud vergen, terwijl eenjarige planten regelmatig moeten worden gemaaid en gesnoeid en tijdens het groeiseizoen om de paar weken met kunstmest moeten worden gevoed. Enkele van de meer populaire struiken zijn cactussen, azalea’s en rozen.

Een belangrijk ding om te onthouden bij het overwegen van planten is dat er harmonie moet zijn tussen de kleuren en vormen van de planten. Een goede tuinman weet dit instinctief. Er zijn twee basistypen planten die in tuinen worden gebruikt: planten die eenjarig zijn en planten die in twee seizoenen voorkomen. Er zijn bijvoorbeeld vaste planten met een lange levensduur, zoals lelies, die maar een paar weken per jaar bloeien, terwijl eenjarige planten met een korte levensduur tot wel 2 jaar kunnen leven. Tuinmanfavorieten onder stadsbewoners zijn meestal eenjarigen, omdat de tuinman ze hierdoor gemakkelijk van de ene plek naar de andere kan verplaatsen. De meeste stadsbewoners gebruiken ook bloeiende vaste planten omdat ze de planten na zeer korte tijd weer laten bloeien, ook nadat ze van hun plek in de stad zijn gehaald.

Tuinieren is een tijdrovend beroep dat veel werk vereist. Tuinieren is een dankbaar beroep dat creativiteit en verbeeldingskracht vereist. Tuinieren is een aloude traditie die door de eeuwen heen is doorgegeven. Tuinders houden van hun tuintechnieken en zullen deze altijd gebruiken om prachtige tuinen aan te leggen.

 

Kijk voor meer informatie op https://www.boumanhoveniers.nl/