Breaking News

wat is een webinar

Wat is een webinar?

Webinars zijn een geweldige manier voor bedrijven om hun klantenbinding te vergroten, de samenwerking te verbeteren en tegelijkertijd hun producten en diensten op de markt te brengen.

Maar wat is een webinar? Een webinar is een live- of videoconferentie die via internet wordt uitgezonden. Je hebt veel keuzes als het gaat om het uitzenden van een webinar. Ze kunnen worden opgenomen om later af te spelen of u kunt het webinar gewoon opslaan om het later te bekijken.

Gebruikers houden van: Webinars stellen gebruikers in staat meer uit zakelijke bijeenkomsten en presentaties te halen. De gastheer is meestal een niet-technisch persoon. Om deze reden is er weinig vereiste om programma’s te schrijven of iets te beheren. Aan alle hostingvereisten kan worden voldaan door andere gehoste sites. Hosts die gratis registratie aanbieden, bieden ook vaak basissoftware zoals PowerPoint, zodat gebruikers niets hoeven te kopen.

Webinars werken goed voor verkoopvertegenwoordigers en zakelijke professionals die in korte tijd bevindingen uit enquêtes of focusgroepen moeten presenteren. Ze zijn ook erg handig voor het presenteren van technische informatie, zoals productinformatie of software-updates. Hosts hoeven alleen e-mailadressen te verzamelen, websites te maken, registratieformulieren in te stellen en een livechat op te zetten. De webinarplatformprovider biedt al het andere, inclusief technische vereisten en advertentie-opties. Het is perfect geschikt voor bedrijven die hun producten willen promoten, in contact willen blijven met huidige klanten en feedback willen verzamelen over nieuwe producten of diensten.

Hoe bieden webinar-hosts dit allemaal zonder de presentator te verzanden met te veel technologie?

De meeste hosts bieden een breed scala aan add-ons die de presentator kan gebruiken om zijn of haar presentatie aan te passen en deze interessanter en boeiender te maken. Enkele van deze functies zijn diavoorstellingen, het delen van bureaublad en het delen van pdf’s met collega’s. Elke presentator heeft ook de mogelijkheid om de tools van het gastbedrijf te gebruiken om zijn of haar presentatie aan te passen. Er zijn geen ingewikkelde software-interfaces en de presentator kan meteen aan de slag.

Zelfs als u helemaal nieuw bent bij webinars, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat sommige ervan traag beginnen of abrupt eindigen. Meestal is dit te wijten aan technische problemen, maar er kunnen andere redenen zijn waarom de presentatie chaotisch en saai lijkt voor uw publiek. Het publiek was bijvoorbeeld niet groot genoeg om de presentator duidelijk te kunnen horen, of de presentator benadrukte tijdens de presentatie geen enkele punten. In dergelijke gevallen is de beste oplossing dat het publiekslid erachter komt hoe hij toegang kan krijgen tot de feed, de presentatie opnieuw kan beluisteren en deze meerdere keren kan bekijken om te zien of de kwaliteit van het bericht hierdoor verbetert.

Een ander veel voorkomend probleem is dat sommige webinar-hosts hun deelnemers dwingen de presentatie te bekijken met behulp van specifieke software. Dit kan erg vervelend zijn als de gebruikte software het bekijken van PowerPoint-bestanden niet ondersteunt, omdat de webinar-presentator nu een ander programma moet gebruiken om de PowerPoint-bestanden te bekijken. Als gevolg hiervan geven veel werkbezoekers de webinars gewoon op. Als u op zoek bent naar een manier om uw publiek te entertainen en hen toch informatie geeft die voor hen belangrijk is, dan is het een goed idee om een oplossing op te nemen die webinars gemakkelijker maakt.

 

 

 

Probeer deze website: Webinar Software