Breaking News

wat is mijn huis waard

Wat is mijn huis waard?

Een vraag die potentiële kopers vaak achtervolgt, is: wat is de werkelijke waarde van mijn huis?

Deze vraag kan verschillende antwoorden hebben voor verschillende mensen, afhankelijk van hoe ze de waarde van khun huis willen zien. Sommigen waarderen het in termen van de prijs per vierkante meter, terwijl anderen de waarde van het huis als een investering willen beschouwen. Ongeacht hoe een koper de waarde van zijn of haar huis ziet, het begrijpen van de marktwaarde ervan kan veel inzicht opleveren.

Makelaars zeggen vaak dossman als er wordt gevraagd wat mijn woning waard is. Dossman is een lokale makelaar uit Californië die deze vraag in de loop der jaren vele malen heeft gekregen. Om deze vraag te beantwoorden, adviseert hij: “De beste manier om de waarde van uw huis te achterhalen, is door een professionele taxateur in te huren. Zij zullen u niet alleen vertellen hoeveel uw huis waard is, maar zullen u ook vertellen voor welke vergelijkbare eigendommen u verkoopt. in de buurt. Met deze informatie kun je gemakkelijk achterhalen waarvoor vergelijkbare woningen momenteel worden verkocht. ”

Een andere vraag die veel door potentiële kopers wordt gesteld, is: hoe kom ik erachter wat de schatting van de makelaar is voor mijn huis? Het antwoord is simpel. Een makelaar, zelfs als hij in een concurrerende markt werkt, moet een eerlijke marktwaarde aan uw huis toekennen. Omdat de markt zo concurrerend is, moeten ze de geschatte waarde opdrijven om het aantrekkelijk te maken voor kopers.

Wanneer een makelaar zegt dat uw huis “up-to-date” is of dat het “een van de beste” is, vertelt hij u eigenlijk wat de taxateur denkt dat de woning waard is. Helaas weten de meeste kopers niet wat de taxateur denkt. Dus als je je afvraagt “wat is mijn huis waard?” een realistische koper zou een redelijke vraag stellen: “Voor hoeveel zou ik mijn huis kunnen krijgen als ik het vandaag zou kopen?”

De meeste taxateurs houden alleen rekening met recente verkoop- en waarderingstrends.

Dit kan het moeilijk maken om erachter te komen welke huizen in een bepaald geografisch gebied kunnen worden gekocht. Om deze factor te compenseren, zullen veel taxateurs naar meer kijken dan alleen de recente verkoop- en waarderingstrends. Sommige taxateurs kijken naar de constructie en staat van de woning, andere taxateurs kijken naar buurtvoorzieningen zoals beloopbaarheid en gemak van winkelgebieden.

Er zijn verschillende manieren om uw huiswaarde te verhogen. Een manier is om eigen vermogen in uw huis op te bouwen door uw schuld / waardeverhouding te verhogen. Een andere manier is om het aantal keren dat uw huis in korte tijd wordt verkocht te verhogen. Ten slotte is een andere manier om uw huiswaarde te verhogen, het gebruik van een taxatiewaardekit. Een taxatiewaardekit kan u snel een nauwkeuriger beeld geven van wat uw huis waard is.

 

 

Op deze website meer informatie: hoekstraenvaneck.nl