Breaking News

auto importeren duitsland

Wat u moet weten voordat u het auto-importproces in Duitsland start

Voor mensen die een auto in auto Importeren Duitsland, is het een goed idee om een ​​auto-importeur in te huren, vooral als je op zoek bent naar betaalbare Duitse auto’s om te kopen. Veel autobezitters zijn gedwongen hun auto te importeren, ondanks hun gretigheid om hun auto te verkopen. De reden hiervoor is dat geïmporteerde auto’s doorgaans veel minder kosten dan auto’s die lokaal worden gekocht of uit het buitenland worden geïmporteerd.

Een bijkomend voordeel is dat de prijzen van oude en nieuwe auto’s in Duitsland goedkoper zijn dan in het VK. Het is zo vreemd maar waar dat mensen in het VK drie keer zoveel betalen voor geïmporteerde auto’s in vergelijking met auto’s die lokaal worden gekocht. Geen wonder dus dat veel particulieren en bedrijven proberen om tegen redelijke prijzen hun eigen droomauto uit Duitsland te importeren. Maar er zijn een aantal administratieve processen die u moet doorlopen bij het importeren van een auto uit Duitsland, die we hier zullen bekijken.

Hoe vind je de plek om te bezoeken?

In de eerste stap moet de exporteur van wie u uw Duitse auto-import koopt, worden goedgekeurd door de lokale douane, bijvoorbeeld de Duitse federale autoriteit voor motorvoertuigen (BMVA). U kunt ook contact opnemen met de autoriteiten van het land waar u uw auto wilt kopen. Als u niet van plan bent om de auto in Duitsland zelf te kopen, is het meestal een beter idee om een ​​auto-exporteur in te huren die gespecialiseerd is in het importeren van Duitse auto’s in andere Europese landen. Zij kunnen u wellicht ook helpen bij het verkrijgen van de benodigde goedkeuringspapieren in andere landen, bijvoorbeeld voor de VS of het VK.

De tweede stap is het invullen van de importformulieren en het verkrijgen van de benodigde documenten voor de auto. Alle auto-exporteurs zijn goed thuis in dit proces en kunnen u hierbij helpen, wat u veel tijd en moeite zal besparen.

De derde stap is die waarin alle wettelijke formaliteiten en procedures moeten worden vervuld en gedocumenteerd bij de lokale douane-autoriteiten. Voor de meeste geïmporteerde voertuigen moet de auto-exporteur dan een tijdelijke exportvergunning regelen bij de lokale overheid. Deze vergunning mag pas aan de auto-exporteur worden afgegeven als de exporteur aan alle vereiste procedures heeft voldaan en de nodige documentatie heeft verkregen voor de verkoop van de auto.

Vervolgens moeten de auto-exporteurs zelf een verzekering afsluiten voor het voertuig dat ze willen importeren. De meeste auto-exporteurs krijgen hun verzekering van dezelfde verzekeringsmaatschappij die de auto die ze importeren verzekert. Sommige auto-exporteurs kunnen hun verzekering echter bij een andere verzekeraar afsluiten, op voorwaarde dat ze een overeenkomst tussen hen hebben.

Om uw geïmporteerde auto te laten keuren en beoordelen, wijzen Duitse auto-exporteurs normaal gesproken een inspecteur aan om het voertuig te bezoeken om alles te controleren. U kunt de juiste inspectiediensten vinden bij een gerenommeerde auto-exporteur. Hier krijgt de auto-importeur zijn geld en de inspecteur wordt door u betaald, niet door de koper van de auto.

Required tips when buying a bezoek de site

Nadat deze procedures zijn voltooid en als alles in orde lijkt, moet u de auto persoonlijk laten inspecteren door de auto-exporteur. Als je deze ervaring op dit gebied niet hebt, is het toch de moeite waard om de hulp in te roepen van iemand die je kent. U kunt een vriend of uw auto-importeur vragen om met u mee te gaan.

Zoals eerder vermeld, hebben auto-exporteurs in Duitsland inspecteurs die getrainde professionals zijn en zeer vertrouwd zijn met de auto’s die ze inspecteren. Ze kunnen u een gedetailleerde beschrijving geven van hoe de auto eruitziet en een volledig rapport geven van alle problemen die u moet weten. Als u twijfelt, kunt u zelfs vragen om een ​​foto van de auto voordat u deze koopt.

Duitse auto-exporteurs zullen u een schriftelijk rapport geven nadat u hun vergoedingen heeft betaald. U moet de hele zaak doorlezen voordat u besluit de auto te kopen. U moet ook alle documentatie bijhouden die wordt verstrekt. en laat ze ondertekenen.

Aan het einde omvat de laatste stap van het auto-importproces de verwerking van de papieren en bent u klaar om uw auto naar zijn bestemming te verschepen. Uw auto-exporteur zal uw auto correct verpakken en de rest van het papierwerk voor u afleveren. De meeste geïmporteerde voertuigen doen er iets langer over dan andere om hun bestemming te bereiken vanwege het extra douaneproces en ander papierwerk. Als u voorzichtig bent en de stappen van uw exporteur volgt, heeft u uw geïmporteerde auto binnen de kortste keren in huis. Bezoek de site en klik