Breaking News

Verlichting

Bauhaus-verlichting – Een nieuwe kijk op verlichting

Begin jaren twintig ontstond de beroemde Bauhaus-school voor interieurontwerp. Deze stijl van interieurontwerp was gebaseerd op een eclectische mix van Europese en Oosterse artistieke tradities, evenals de beste elementen uit de verschillende culturen. Deze stijl van interieurontwerp had een grote invloed op de mensen die erdoor werden beïnvloed, zoals de beroemde Franse ontwerper Louis Comfort Thomas, en het werd uiteindelijk een van de meest populaire stijlen van interieurontwerp ter wereld, met zijn vele volgers allemaal over de hele wereld.

Bauhaus-verlichting heeft tegenwoordig ook een grote invloed op moderne verlichting. De Bauhaus-beweging was grotendeels verantwoordelijk voor het concept en de creatie van de klassieke Bauhaus-lampen die vandaag de dag nog steeds populair zijn. De oorspronkelijke Bauhaus-stijl van interieurontwerp werd ook sterk beïnvloed door het feit dat deze school in de jaren twintig in Düsseldorf, Duitsland, werd opgericht. Het was een korte periode waarin de stijl van het interieurontwerp die door deze mensen werd vastgesteld het populairst was, en het leidde ook tot het idee van de Bauhaus-verlichting.

Terwijl de inspiratie voor Bauhaus-verlichting voortkwam uit de originele Bauhaus-stijl, is de stijl zelf veel meer dan alleen een inspiratie voor moderne Bauhaus-verlichting. De Bauhaus-school werd ook beïnvloed door het Duitse expressionisme, zozeer zelfs dat Bauhaus-verlichting een volledige afwijzing was van expressionistische concepten en in plaats daarvan dezelfde verlichtingsstijlen gebruikte die expressionistische kunstenaars gebruikten, en deze combineerde met moderne elementen die geen verband hielden met het expressionisme.

Er zijn verschillende soorten Bauhaus-verlichting die tegenwoordig te vinden zijn, waaronder Bauhaus-wandlampen, Bauhaus-kroonluchter en Bauhaus-hanglampen. Deze verschillende soorten Bauhaus-verlichtingsontwerpen zijn niet alleen geïnspireerd door de originele Bauhaus-stijl, maar hebben ook hun eigen unieke stijl die nog steeds terug te vinden is in veel verschillende Bauhaus-producten.

Bauhaus-wandkandelaars zijn de meest voorkomende Bauhaus-verlichtingsarmaturen. Ze werden lang beschouwd als het klassieke Bauhaus-ontwerp vanwege hun populariteit in de jaren twintig en hun ontwerp, dat bestaat uit drie delen die allemaal in het midden samenkomen. Elk van de onderdelen heeft een andere functie, zoals het verlichten van taakverlichting of het accentueren van de andere twee onderdelen, zoals de bol en de ring.

Bauhaus-wandkandelaars zijn meestal gemaakt van glas, maar ze kunnen ook van metaal zijn gemaakt. Deze wandkandelaars zijn populair vanwege hun klassieke uiterlijk en hun populariteit bij veel verschillende soorten mensen. Ze zijn er in verschillende maten en kleuren, waarbij sommige wandkandelaars kleiner zijn dan andere, en ook gemaakt zijn van veel verschillende materialen, zoals messing en koper. Ze zijn ook te vinden in zowel ronde als zeshoekige vormen.

Meer informatie? Klik hier Bauhaus verlichting