Breaking News

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Dus, wat is assertiviteit precies? Welnu, assertiviteit is een interpersoonlijke kwaliteit die een persoonlijk gesprek met zichzelf omvat dat duidelijk, direct en niet-opruiend is. Kortom, assertiviteit is het communiceren van uw wensen, behoeften en meningen met kracht, assertiviteit, duidelijkheid en authenticiteit. Vaak verwarren mensen assertiviteit met assertiviteit. De twee zijn echter heel verschillend, en de persoon die het best omschreven kan worden als een assertief persoon is iemand die zelfverzekerd is en wiens woorden en gedrag niet gebaseerd zijn op wat mensen van hen denken of verwachten, maar in plaats daarvan geboren zijn uit hun sterke gevoel. van persoonlijke identiteit en individualisme – die de beslissing hebben genomen om hun authentieke zelf te zijn, ongeacht wat anderen van hen denken of verwachten meer info op deze site.

Wat is assertiviteit?

Dus, hoe assertief te worden? Je moet erachter komen wat voor soort persoon je bent en een assertieve stijl kiezen die bij je persoonlijkheid past. Als je bijvoorbeeld een passief persoon bent die nooit assertief zijn mening communiceert, dan is het waarschijnlijk geen goed idee om assertiever te worden, want door passief te zijn, zul je nooit iets krachtigs kunnen communiceren. Aan de andere kant, als je een zeer assertieve persoon bent die agressief is zonder hard te zijn, dan kun je een assertievere stijl aannemen die agressiever is zonder passief te zijn.

Dus als je merkt dat er te veel conflictoplossing plaatsvindt in je leven – of het nu tussen jou en je kinderen is, of tussen jou en iemand anders, of zelfs tussen jou en je partner – dan is het misschien tijd om te onderzoeken je eigen gedrag en je eigen denken, en bepaal of je de assertiviteit aan de dag legt die je nodig hebt om zelfverzekerder en zekerder in je vel te komen. Hoe zelfverzekerder je bent, hoe gemakkelijker het voor je zal zijn om gezonde relaties met anderen te onderhouden en om zelfvertrouwen en eigenwaarde in jezelf op te bouwen. En dat is iets heel belangrijks, want een gezond gevoel van eigenwaarde is een cruciaal ingrediënt voor een succesvol en bevredigend leven.

Meer informatie op: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus