Breaking News

Zijn radiatorombouw geschikt voor u?

Zijn radiatorombouw geschikt voor u?

Bij een radiator zul je merken dat het enige tijd duurt voordat je je auto moet starten en erin moet gaan rijden, omdat water dat onder druk staat in de lamellen van de radiator komt en dan heel hard moet werken om het verwarmde water eruit te krijgen. Dat is de reden waarom de eerste radiatorombouwsets zijn gemaakt zodat je het verwarmde water rechtstreeks in de motor kunt doen. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om dit te doen; een van de manieren is om een radiatorbehuizing te gebruiken die dezelfde vorm en grootte heeft als uw radiator, zodat u deze niet hoeft te verwijderen. De buitenkant van de radiatoren is ook behandeld om corrosie door de hete uitlaatgassen te weerstaan. Maar voordat u de sprong waagt en voor de ombouwset betaalt, moet u alle informatie krijgen die u nodig heeft, lees verder voor enkele nuttige tips:

radiator conversie

Er zijn twee soorten ombouwsets voor radiatoren, de eerste is van het 'one touch'-type waarbij je de radiatorkraan met een druk op de knop aan- en uitzet, waarna de radiatorbekleding de volgende dag wordt verwijderd ombouw radiator. Het tweede type is de traditionele radiatorbekleding waarbij u de radiatorombouw opent en vervolgens de radiator uit de radiatortank verwijdert en de radiator aansluit op de fitting die op uw radiator en waterleidingen past. Deze twee typen radiatorombouw vereisen verschillende fittingen, omdat de eerste geen water uit de radiator hoeft te verwijderen en de tweede geen radiatorbehuizing hoeft te installeren. Dit artikel zal u helpen beslissen welke het beste voor u is.

Wanneer u beslist welk type radiatorombouwset u moet gebruiken, moet u nadenken over de kwaliteit van het vakmanschap, de veiligheid van de afgewerkte radiator en de totale kosten van het project. Een goedkope radiatorbehuizing die is gemaakt van zeer dun plaatstaal met een metalen voering, is een radiator van lage kwaliteit, maar als u naar radiatorbehuizingen kijkt, zijn deze meestal gemaakt van hoogwaardig staal dat de radiator inderdaad heel goed beschermt en ook een leven lang meegaat garantie. U moet ook nadenken over de kosten van het kopen van de componenten en hoeveel ze kosten om samen te stellen. Als u de radiatorbekleding apart moet kopen, is het goedkoper, maar u zult meer tijd en moeite moeten steken in het samenstellen ervan, aangezien de fittingen voor radiatorbekleding nogal onhandig zijn. Het voegt ook nog eens een paar duizend dollar toe aan de prijs van je radiator, dus het is het echt niet waard, tenzij je een doe-het-zelf-expert bent.

Klik op deze link: https://123ombouw.nl