Breaking News

Terrazzotegels en voegafdichters – Wat zijn terrazzotegels en waarom heb je een sealer nodig?

Terrazzotegels en voegafdichters – Wat zijn terrazzotegels en waarom heb je een sealer nodig?

Vraag je je af wat terrazzotegels zijn en waarom heb je een voegmiddel nodig als je ze gebruikt? Als je ooit de prachtige marmeren vloeren hebt gezien die nu verkrijgbaar zijn in verschillende woonwinkels, heb je misschien ook de indrukwekkende maar betaalbare kosten van deze tegels gezien. Een reden waarom ze zo duur zijn, is dat terrazzo geen eenmalig product is, maar regelmatig onderhoud en afdichting vereist. Als u zich echter aan enkele basisregels houdt, kunt u uw onderhoudskosten aanzienlijk verlagen en tegelijkertijd de schoonheid van uw vloer behouden.

Wat zijn terrazzotegels

De eerste regel die u moet volgen, is dat u uw tegels of voegmiddel nooit blootstelt aan water of vloeistoffen die zijn behandeld met alkalische of zuurgraad. Deze zure chemicaliën kunnen het voegmiddel eroderen waardoor het afbreekt terrazzo tegels roze. Deze chemicaliën laten niet alleen een nare zure geur achter, ze kunnen ook het cement wegvreten dat de voeg bij elkaar houdt. Zodra het cement is weggevreten, begint de voeg over het algemeen van de tegel weg te trekken en grote scheuren en lelijke naden achter te laten. Zelfs zure vloeistoffen zoals citroensap, azijn of limoensap kunnen bijdragen aan het afbreken van uw voegmiddel.

Een andere regel die moet worden gevolgd, is om te voorkomen dat terrazzotegels en voegen worden opgehangen aan spijkers of andere puntige voorwerpen. Zoals eerder vermeld, kunnen deze platen behoorlijk zwaar zijn. Als u een spijker gebruikt, kan de plaat nog zwaarder worden, waardoor deze niet gelijk met de vloer komt te liggen en mogelijk door de opening valt. Het is niet onmogelijk dat de plaat er doorheen valt, maar de gevolgen kunnen rampzalig zijn. Om dit soort ongevallen tot een minimum te beperken, moet u terrazzo en voegmiddel aan spitse voorwerpen niet ophangen.

Meer informatie op: Retrotegels